Kleipaardje

Mensen met een beperking hebben vele talenten

Binnen het creatief atelier van de dagbesteding voor volwassenen op de campus van Blijdorp in Dendermonde staat twee voormiddagen per week de activiteit kleibewerking op het programma. De deelnemers – allemaal bijzondere mensen, met een beperking – zetten zich met veel enthousiasme in om verschillende kunstwerkjes te creëren die af en toe aangeboden worden op onze geschenkenmarkt, een opendeurdag of een zomerfeest.

 

1000 paardjes voor 50 jaar Blijdorp

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van Blijdorp in 2020, hebben de deelnemers van het kleiatelier duizend originele keramieken paardjes gemaakt naar het ontwerp van de artistieke keramiste Rita Sarens (toegegeven, een kleine knipoog naar het Ros Beiaard was onvermijdelijk door onze verankering in Dendermonde).

Onder haar deskundige leiding, gingen de deelnemers met veel toewijding aan de slag. Een huzarenwerk om u tegen te zeggen, dat de ontwerpster als volgt toelicht: “De uitwerking van het ingewikkelde productieproces van het keramiekwerk – boetseren, drogen, ruwbakken, glazuren – was een hele uitdaging. De creatie van een paardje neemt in zijn geheel toch een drietal weken in beslag. Het enthousiasme van onze mensen met een beperking, hun werkplezier en vooral hun fierheid op het resultaat, maken dit project zeer geslaagd.” 

Elk paardje kreeg ook een eigen nummering, wat het tot een uniek stuk maakt.

Afmetingen

Het paardje is 21,5 cm hoog. De afmetingen van de sokkel zijn 18 cm x 8,5 cm.

Leveringsopties

Je kan de paardjes online bestellen en betalen en vervolgens afhalen in Blijdorp Buggenhout of Blijdorp Dendermonde. Woon je niet in de buurt, dan heb je ook de optie om het paardje te laten leveren. Hiervoor rekenen we een forfaitair bedrag van € 3 aan.

Op zoek naar een bijzonder relatiegeschenk?

Wil je als bedrijf jouw maatschappelijke betrokkenheid bewijzen en voel je je verbonden met een lokaal verankerde organisatie? Je kan je zakelijke relaties of je medewerkers verrassen met dit uniek cadeau. Wil je meteen een grotere bestelling plaatsen? Onze directeur organisatie Sonja De Wolf bekijkt met jou graag hoe we een voordelige overeenkomst kunnen sluiten. Je contacteert haar op het nummer 0499 92 98 93 of via mail.