Boek “Bewust Basaal”

Een inspirerend boek in woord en beeld

met praktische activiteitenfiches

“Dit boek vertelt een verhaal, een echt verhaal. Een verhaal dicht bij de wereld van personen met en ernstig meervoudige beperking. Het inspireert maar geeft ook ruimte om te experimenteren”.

Dirk De Schryver, Gecertificeerd lesgever Basale Simulatie en lid stuurgroep Vlaams Samenwerkingsverband voor Basale Stimulatie

Het jubileumjaar 2020 waarin Blijdorp vijftig kaarsjes uitblaast bleek de ideale gelegenheid om de baseline ‘Bijzonder in zorg’ te onderstrepen.  De interne werkgroep Basale Stimulatie verzamelde hun eigen expertise samen met ervaringen van ouders, collega’s en diverse therapeuten en bundelde deze in een inspirerend (werk)boek.

Basale stimulatie kan je in het kort omschrijven als de lichaamsgerichte benadering van mensen met meervoudige beperkingen bij het ontdekken en ervaren van zichzelf en van de omgeving. Naast de theoretische inzichten die het aanreikt over deze benaderingswijze, is dit boek vooral een praktijkboek. Door heel wat praktische tips en tricks en handige activiteitenfiches kan de lezer meteen zelf de handen uit de mouwen steken en experimenteren.

In eerste instantie is het boek geschreven vertrekkende vanuit mensen met een ernstig verstandelijke beperking en een bijkomende motorische en/of sensorische beperking. De handvaten kunnen zeker ook van toepassing zijn op een ruim spectrum aan doelgroepen, zoals personen met dementie, kleine kinderen of kinderen met gedragsproblemen.

Even bladeren kan via het inkijkexemplaar.

Meer info over inhoud vind je ook terug op de infofiche.

Leveringsopties

Je kan het boek online bestellen en betalen en vervolgens  afhalen in Blijdorp Buggenhout of Blijdorp Dendermonde. Woon je niet in de buurt, dan heb je ook de optie om het boek te laten leveren. Hiervoor rekenen we de gangbare verzendingkosten aan.

Interesse in een groot aantal boeken?

Wil je meer dan 5 boeken bestellen, stuur een mailtje naar buggenhout@blijdorp.be. We rekenen hiervoor geen verzendingskosten aan.

Voor grote volumes bv. een klasaankoop hebben wij speciale voorwaarden.

Lezingen en workshops

Blijdorp wil graag zijn expertise over dit onderwerp delen. Ben je geïnteresseerd in een lezing of een workshop in jouw organisatie of school? Neem contact op via buggenhout@blijdorp.be.